Sint-jacobsnoten met zwarte pens.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 12 Sint-Jakobsnoten (2 à 3 per persoon)
  • 30 à 40 cm zwarte pens
  • 2 L knolseldersoep uit metier eigen keuken
  • 1 bussel bladpeterselie
  • Sioen-hoeveboter
  • Spiesjes/tandenstokers uit eigen voorraadkast
     

 

Aan de slag:

  1. Warm de soep op in een steelpan op laag vuur tot net voor het kookpunt.
     
  2. Snij de pens in schijfjes van dezelfde breedte als de Sint-Jacobsnoten (reken 2 stukjes per persoon).
     
  3. Steek afwisselend 2 Sint-Jakobsnoten en 2 stukjes pens op een spiesje.
     
  4. Bak de spiesjes zo’n 2 minuten in boter langs elke kant op hoog vuur.
     
  5. Dresseer de soep in een diep bord, leg er het spiesje op en werk af met enkele takjes bladpeterselie.

Ingrediënten

Voeg Sint-Jakobsnoot Frans toe aan favorieten
Sint-Jakobsnoot Frans
Sint-Jakobsnoot Frans ± 40 gr 10200/kg € 102,00 / kg
Dagprijs
Sint-Jakobsnoot Frans
Voeg Zwarte pens Monsieur Boudin toe aan favorieten
Zwarte pens Monsieur Boudin
Zwarte pens Monsieur Boudin ± 120 gr 1990/kg € 19,90 / kg
Zwarte pens Monsieur Boudin
Voeg Bladpeterselie toe aan favorieten
Bladpeterselie
Bladpeterselie 50 gr 240/stuk € 4,80 / 100gr
Bladpeterselie
Voeg Hoeveboter 250 g toe aan favorieten
Hoeveboter 250 g
Hoeveboter 250 g 250 gr 390/stuk € 15,60 / kg
Hoeveboter 250 g