Sashimi van schelvishaas met Belgische gemberpickles

Recept: sashimi van schelvishaas met Belgische gemberpickles

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 300 g schelvishaas ( of andere magere vis)
  • 1 potje CRU-gemberpickles
  • 20 cl olijfolie 
  • Sap van 1 citroen
  • Enkele takjes peterselie
  • Peter
  • Zout

Aan de slag:

  1. Snij de gemberpickles en peterselie zeer fijn en doe in een mengkom.
     
  2. Voeg de olijfolie en de helft van het sap van de opgelegde gember toe.
     
  3. Breng op smaak met citroensap en zout en laat een uurtje in de koelkast trekken.
     
  4. Snij de schelvishaas in fijne plakjes.
     
  5. Garneer de plakjes met de gemberpickles 5 min. voor het serveren.

Tip:
Vervang de gemberpickles door gekonfijte citroenen zonder vruchtvlees.

Wijntip: 
Dalmeran La Bastide rosé