Recept: sashimi van schelvishaas met Belgische gemberpickles

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 300 g schelvishaas ( of andere magere vis)
  • 1 potje CRU-gemberpickles
  • 20 cl olijfolie 
  • Sap van 1 citroen
  • Enkele takjes peterselie
  • Peter
  • Zout

Aan de slag:

  1. Snij de gemberpickles en peterselie zeer fijn en doe in een mengkom.
     
  2. Voeg de olijfolie en de helft van het sap van de opgelegde gember toe.
     
  3. Breng op smaak met citroensap en zout en laat een uurtje in de koelkast trekken.
     
  4. Snij de schelvishaas in fijne plakjes.
     
  5. Garneer de plakjes met de gemberpickles 5 min. voor het serveren.

Tip:
Vervang de gemberpickles door gekonfijte citroenen zonder vruchtvlees.

Wijntip: 
Dalmeran La Bastide rosé

 

Ingrediënten

Voeg Schelvishaas toe aan favorieten
Schelvishaas
Schelvishaas ± 200 gr 5180/kg € 51,80 / kg
Dagprijs
Schelvishaas
Voeg Messiniako selected olijfolie 500ml toe aan favorieten
Messiniako selected olijfolie 500ml
Messiniako selected olijfolie 500ml 500 ml 1850/stuk € 37,00 / l
Messiniako selected olijfolie 500ml
Voeg Citroen toe aan favorieten
Citroen
Citroen ± 200 gr 470/kg € 4,70 / kg
Citroen
Voeg Bladpeterselie toe aan favorieten
Bladpeterselie
Bladpeterselie 50 gr 240/stuk € 4,80 / 100gr
Bladpeterselie
Voeg Zwarte peper Ilanga 65g toe aan favorieten
Zwarte peper Ilanga 65g
Zwarte peper Ilanga 65g 65 gr 720/stuk € 11,08 / 100gr
Zwarte peper Ilanga 65g
Voeg Fleur de sel Griekenland toe aan favorieten
Fleur de sel Griekenland
Fleur de sel Griekenland 100 gr 820/stuk € 8,20 / 100gr
Fleur de sel Griekenland

Wijntip