Saltimbocca van everzwijn met salie, oude comté, pasta met boschampignons, zure room, Grana Padano kaas en dragon is het ideale in between’ gerechtje. Perfect om klaar te maken op 26 december.

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 12 everzwijntournedos (200 g/ stuk)
  • 6 eitjes
  • 200 ml room
  • 100 g comté (kaas)
  • 100 ml wildfond
  • 500 g  mezzi paccheri pasta van Paolo Petrilli
  • 500 g  boschampignons mix
  • 100 g zure room
  • 100 g gemalen grana padano 
  • 200 g paneermeel (uit eigen voorraadkast)
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 ui
  • 1 bol look
  • Salie
  • Dragon
  • 200 g hoeveboter
  • Witte wijn
  • Peper & zout

Aan de slag:

  1. Klop de everzwijntournedos plat, kruid met peper en zout.
     
  2. Klop de eitjes los.
     
  3. Snijd lange repen comté of rasp de kaas over het vlees.
     
  4. Leg blaadjes salie op de geraspte kaas en rol het everzwijn op zoals een saltimbocca.
     
  5. Haal door het losgeklopte ei en het paneermeel.
     
  6. Bak wat salie aan met ui en look, blus met witte wijn, wildfond en room.
    Kruid en laat inkoken.
    Werk de saus af met extra comté en Grana Padano. 
     
  7. Kook vervolgens de pasta al dente.
     
  8. Bak de saltimbocca’s kort, in voldoende boter zodat ze een mooie gekleurde korst hebben en zet ze 10 minuten in de oven op 160 °C.
     
  9. Smelt boter en laat salie en dragon meebakken.
     
  10. Voeg de gekookte pasta toe.
     
  11. Kruid met peper en zout.
     
  12. Doe de Grana Padano erbij samen met een lepeltje kookvocht van de pasta.
    Werk af met zure room en gesneden dragon.
     
  13. Bak de boschampignons in boter en lookolie (olie met enkele teentjes look in).
    Kruid goed af.
     
  14. Serveer de saltimbocca versneden op de boschampignons. Het vlees moet nog rosé zijn binnenin bij het versnijden.
    Werk af met saus, pasta, en eventueel wat Grana Padano en gefrituurde salie.

 

Pairingtip
Veneto Rosso Wild Nature (rood)

Tips van de chef:

  • Bind het vlees met keukentouw zodat het tijdens het bakken zijn vorm behoudt.
  • Gebruik royaal peper voor een goede smaak.
  • Voor de saus: gebruik voldoende smaakmakers zoals sinaasappel, spek, tijm, ui, balsamico, peper en zout.

Ingrediënten

Voeg Everzwijntournedos toe aan favorieten
Everzwijntournedos
Everzwijntournedos ± 200 gr 5300/kg € 53,00 / kg
Enkel op vr,za en zo
Beschikbaar tot 31/12
Everzwijntournedos
Voeg Hoeve eieren Large 6 stuks toe aan favorieten
Hoeve eieren Large 6 stuks
Hoeve eieren Large 6 stuks 385 gr 360/doos € 9,35 / kg
Hoeve eieren Large 6 stuks
Voeg Room 250 ml toe aan favorieten
Room 250 ml
Room 250 ml 250 ml 260/stuk € 10,40 / l
Room 250 ml
Voeg Comté Mélodie toe aan favorieten
Comté Mélodie
Comté Mélodie 3300/kg € 33,00 / kg
Comté Mélodie
Voeg Wildfond Belfond 240ml toe aan favorieten
Wildfond Belfond 240ml
Wildfond Belfond 240ml 240 ml 450/stuk € 18,75 / l
Wildfond Belfond 240ml
Voeg Mezzi paccheri - Paolo Petrilli - 500g toe aan favorieten
Mezzi paccheri - Paolo Petrilli - 500g
Mezzi paccheri - Paolo Petrilli - 500g 500 gr 670/stuk € 13,40 / kg
Mezzi paccheri - Paolo Petrilli - 500g
Voeg Wilde bospaddenstoelenmix 150gr toe aan favorieten
Wilde bospaddenstoelenmix 150gr
Wilde bospaddenstoelenmix 150gr 150 gr 720/stuk € 48,00 / kg
Wilde bospaddenstoelenmix 150gr
Voeg Zure room toe aan favorieten
Zure room
Zure room ± 120 gr 1950/kg € 19,50 / kg
Zure room
Voeg Gemalen Grana Padano toe aan favorieten
Gemalen Grana Padano
Gemalen Grana Padano ± 80 gr 2980/kg € 29,80 / kg
Gemalen Grana Padano
Voeg Witte wijnazijn 250ml toe aan favorieten
Witte wijnazijn 250ml
Witte wijnazijn 250ml 250 gr 1120/stuk € 44,80 / kg
Witte wijnazijn 250ml
Voeg Ajuin geel toe aan favorieten
Ajuin geel
Ajuin geel ± 230 gr 320/kg € 3,20 / kg
Ajuin geel
Voeg Roze knoflook uit Lautrec toe aan favorieten
Roze knoflook uit Lautrec
Roze knoflook uit Lautrec ± 50 gr 2380/kg € 23,80 / kg
Roze knoflook uit Lautrec
Voeg Dragon grote kluit toe aan favorieten
Dragon grote kluit
Dragon grote kluit 360/stuk
Dragon grote kluit
Voeg Hoeveboter 250 g toe aan favorieten
Hoeveboter 250 g
Hoeveboter 250 g 250 gr 390/stuk € 15,60 / kg
Hoeveboter 250 g
Voeg Zwarte peper Ilanga 65g toe aan favorieten
Zwarte peper Ilanga 65g
Zwarte peper Ilanga 65g 65 gr 720/stuk € 11,08 / 100gr
Zwarte peper Ilanga 65g
Voeg Fleur de sel Griekenland toe aan favorieten
Fleur de sel Griekenland
Fleur de sel Griekenland 100 gr 820/stuk € 8,20 / 100gr
Fleur de sel Griekenland
Voeg Veneto Rosso Wild Nature toe aan favorieten
Veneto Rosso Wild Nature
Veneto Rosso Wild Nature 750 ml 1230/fles € 16,40 / l
Veneto Rosso Wild Nature