Salade met asperges en ovengebakken ham

Onze asperges zijn zo zoet en zacht dat je ze zelfs rauw kan eten!
Combineer rauwe witte en groene aspergeslierten in deze frisse salade, samen met gekookte asperges en overgebakken ham.
Werk af met een handje microgroenten en een mosterddressing.
 

Recept: salade met asperges en ovengebakken ham.

Ingrediënten per persoon:

  • 6 geschilde witte asperges
  • (2 groene asperges)
  • 2 sneetjes ovengebakken ham
  • CRU red mix
  • Verse krulpeterselie
  • Olijfolie en azijn
  • Artisanale mosterd
  • Peper en zout

Aan de slag: 

  1. Kook 5 witte asperges beetgaar in water met een snufje zout.
     
  2. Maak met een schilmesje sliertjes van 1 rauwe geschilde witte asperge en 2 rauwe groene asperges.
     
  3. Mix voor de dressing: 2 eetlepels olijfolie, een halve eetlepel mosterd, een halve eetlepel azijn en kruid naar smaak met peper en zout.
     
  4. Meng de dressing onder de aspergesliertjes.
     
  5. Leg de gekookte asperges een bord en drapeer ernaast de aspergeslierten en ovengebakken ham.
     
  6. Voeg nog een handje microgroenten toe voor een pittige toets en werk af met fijngehakte krulpeterselie.