Roggevleugel met kappers & botersaus à la Sam D'Huyvetter

Recept voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 4 roggevleugels
  • 100 gr bloem
  • 50 ml olijfolie
  • 200 gr verse boter
  • 100 gr kappers
  • 6 ansjovisfilets
  • 1 bot platte peterselie
  • 1 limoen
  • 100 ml volle room
  • 50 ml groene kruidenolie basilicum GRONN
  • Peper en zout

Hoe maak je het? 

1.Bloem de roggevleugel en bak in een pan met olie en boter.

2.Snij de kappers, ansjovis en peterselie fijn.

2. Draai roggevleugel en overgiet goed met boter en kleur mooi bruin. Kruid goed met zwarte peper en zout.

3.Bak de mengeling van kapper en ansjovis aan en voeg 100 gr boter toe. Laat smelten en voeg wat room en groene kruidenolie toe.

4.Dresseer de rog op een bord, overgiet goed met saus en werk af met partje citroen of limoen.
Lekker met een gekookt patatje!