Recept voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 4 roggevleugels
  • 100 gr bloem
  • 50 ml olijfolie
  • 200 gr verse boter
  • 100 gr kappers
  • 6 ansjovisfilets
  • 1 bot platte peterselie
  • 1 limoen
  • 100 ml volle room
  • 50 ml groene kruidenolie basilicum GRONN
  • Peper en zout

Hoe maak je het? 

1.Bloem de roggevleugel en bak in een pan met olie en boter.

2.Snij de kappers, ansjovis en peterselie fijn.

2. Draai roggevleugel en overgiet goed met boter en kleur mooi bruin. Kruid goed met zwarte peper en zout.

3.Bak de mengeling van kapper en ansjovis aan en voeg 100 gr boter toe. Laat smelten en voeg wat room en groene kruidenolie toe.

4.Dresseer de rog op een bord, overgiet goed met saus en werk af met partje citroen of limoen.
Lekker met een gekookt patatje!

Ingrediënten

Voeg Rogvleugel toe aan favorieten
Rogvleugel
Rogvleugel ± 450 gr 2700/kg € 27,00 / kg
Dagprijs
Rogvleugel
Voeg Olijfolie 100% Arbequina 1l toe aan favorieten
Olijfolie 100% Arbequina 1l
Olijfolie 100% Arbequina 1l 1000 ml 3150/stuk € 31,50 / l
Olijfolie 100% Arbequina 1l
Voeg Hoeveboter 250 g toe aan favorieten
Hoeveboter 250 g
Hoeveboter 250 g 250 gr 390/stuk € 15,60 / kg
Hoeveboter 250 g
Voeg Kappertjes- Capperi di Salina toe aan favorieten
Kappertjes- Capperi di Salina
Kappertjes- Capperi di Salina 150 gr 620/stuk € 41,33 / kg
Kappertjes- Capperi di Salina
Voeg Gezouten ansjovisfilet in olijfolie Coarvi 200g toe aan favorieten
Gezouten ansjovisfilet in olijfolie Coarvi 200g 200 gr 1290/stuk € 64,50 / kg
Gezouten ansjovisfilet in olijfolie Coarvi 200g
Voeg Bladpeterselie toe aan favorieten
Bladpeterselie
Bladpeterselie 50 gr 240/stuk € 4,80 / 100gr
Bladpeterselie
Voeg Limoen toe aan favorieten
Limoen
Limoen ± 80 gr 980/kg € 9,80 / kg
Limoen
Voeg Room 250 ml toe aan favorieten
Room 250 ml
Room 250 ml 250 ml 260/stuk € 10,40 / l
Room 250 ml
Voeg Basilicum olie Gronn 250ml toe aan favorieten
Basilicum olie Gronn 250ml
Basilicum olie Gronn 250ml 250 ml 850/stuk € 34,00 / l
Basilicum olie Gronn 250ml