Rode koolsalade met gebakken pens en appel

Rode koolsalade met gebakken pens en appel

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • ¼ rode kool
  • 1 appel
  • 1 rode ui
  • 3 pastinaken
  • 1 bosje waterkers
  • 2 pensen (wit, zwart of beide)
  • Een scheut witte azijn
  • Een klein klontje boter
  • Zeezout

Voor de dressing:

  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 1 koffielepel dragonazijn
  • 10 cl volle yoghurt van Baliehof
  • Peper en zout

Aan de slag: 

  1. Snijd de rode kool in fijne reepjes.
    Breng een pot met gezouten water, met een scheut witte azijn, aan de kook.
    Doe de rode kool erin en laat 3 minuten koken op hoog vuur.
    Giet af, spoel met water uit de kraan en laat afkoelen en goed uitlekken.
     
  2. Schil de  pastinaken, snijd in stevige blokken en laat 15 minuten koken in gezouten water.    
     
  3. Was en ontsteel de waterkers.
    Snijd de ui in halve ringen.
    Schil de appel en snijd in stukjes.
     
  4. Maak de dressing: doe mosterd, honing en azijn in een kom, meng met een garde.
    Voeg de yoghurt toe en meng opnieuw.
    Kruid met peper en zout.
     
  5. Trek het vel voorzichtig van de pensen.
    Snijd schijfjes van ongeveer een cm dik.
    Bak ze zachtjes in een pan met wat boter tot ze gekleurd zijn.    
     
  6. Doe de kool, pastinaak, appel en ui in een grote kom.
    Meng voorzichtig, voeg de waterkers toe.
    Overgiet met de dressing en meng opnieuw.
    Leg de gebakken schijven pens kriskras op de salade en serveer.