Risotto met pijlinktvis

Verse pijlinktvis van bij CRU.

Ingrediënten voor 4 personen:

  •  500 g schoongemaakte pijlinktvis
  •  500 g Acquerello Rijst- riso carnaroli
  •  4 potjes Belfond-groentenbouillon
  •  Een glas witte wijn
  •  1 venkel
  •  Bladpeterselie
  •  4 eetl. zure room
  •  1 afgestreken theel. gerookt paprikapoeder "Las Hermanas" Dulce
  •  1 ui
  •  3 teentjes look
  •  250 ml Arbequina-olijfolie
  •  Peper en zout

Aan de slag:

  1.  Snij de pijlinktvis in ringen van ± ½ cm en laat 30 min. marineren in een mengsel van olijfolie, peper, zout en gerookt paprikapoeder.
     
  2.  Snij de venkel en ui fijn en pers de look.
     
  3.  Stoof de groenten kort aan in wat olijfolie en voeg de look toe.
     
  4.  Voeg de rijst toe en laat deze meestoven tot de korrels glanzen.
     
  5.  Blus het geheel met de witte wijn en voeg er stelselmatig de groentenbouillon aan toe. Roer regelmatig.
     
  6.  Grill de gemarineerde inktvis kort in een grillpan.
     
  7.  Is de rijst gaar? Meng de zure room erdoor en laat nog even opwarmen.
     
  8.  Presenteer op het bord en werk af met de inktvisringen en gesnipperde bladpeterselie.