Risotto met butternut en Griekse feta

Recept: risotto met butternut en Griekse feta.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 g risottorijst
  • 1/2 butternut
  • Ui
  • 1 potje groentefond van Belfond
  • 50 g geraspte Parmigiano Reggiano
  • Griekse Fetakaas 
  • 1 teentje look
  • Hoeveboter
  • Peper en zout

Aan de slag: 

  1. Snij een halve butternut in blokjes.
     
  2. Gril beetgaar in de oven op 180 °C met olijfolie, peper en zout.
     
  3. Stoof een fijngesneden ui en teentje look aan in boter.
     
  4. Voeg risottorijst toe (400 g voor vier personen) en bak glazig.
     
  5. Voeg een potje groentefond toe en laat langzaam garen totdat de rijst al dente is. Als de fond uitgekookt is kan je nog wat extra fond of water toevoegen. 
     
  6. Als de rijst klaar is, meng er dan 50 g geraspte Parmigiano Reggiano en 50 g hoeveboter onder.
     
  7. Lepel de gegrilde pompoenblokjes onder de rijst en verkruimel de Griekse feta. 

   

Wijntip:
Rosé van Xinomavro Thymiopoulos, fruitig en levendig, fris en aromatisch, herkenbaar terroir