Linzenstoofpotje

Recept: linzenstoofpotje.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 g biodynamische linzen Trinity Farm (ongeweekt)
  • 600 g groenten naar keuze (bv. paksoi, ui, wortel, selder, broccoli, …)
  • 400 g Pomodori pelati van Paolo Petrilli
  • 2 teentjes look
  • Enkele takjes Provençaalse kruidenmix
  • Een snuifje gerookt paprikapoeder “Las Hermanas” Dulce
  • Sap van een citroen
  • 750 ml kraanwater (+ extra water voor het weken van de linzen)
  • Peper en zout

Aan de slag:

  1. Laat de linzen een dag op voorhand weken in water (water: 3x het volume van de linzen).
     
  2. Snij de groenten grof.
     
  3. Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot en stoof de look en groenten aan.
     
  4. Voeg de Provençaalse kruidenmix en paprikapoeder toe en laat kort meestoven.
     
  5. Blus na een 5-tal minuutjes met het water en de Pomodori pelati.
     
  6. Laat het geheel een half uurtje sudderen op laag vuur.
     
  7. Kook ondertussen de geweekte linzen in water.
     
  8. Voeg uiteindelijk de linzen toe aan het geheel en laat nog inkoken op middelmatig vuur tot de groenten gaar zijn.
     
  9. Werk af naar smaak met peper en zout en het sap van een citroen.