Linguine met pancetta en artisjok

Recept: linguine met pancetta en artisjok.

Ingrediënten voor 4 personen: 

  •  500 g linguine van Paolo Petrilli
  •  400 g pancetta d’Oggiono
  •  1 bokaaltje artisjokken van La Baita
  •  1 ui
  •  2 teentjes look
  •  1 citroen (naar keuze)
  •  1 handje bieslook
  •  2 takjes tijm
  •  2 blaadjes laurier
  •  100 g Parmigiano Reggiano
  •  1 à 2 dl witte wijn
  •  1 scheut water
  •  1 scheut olijfolie
  •  Peper en zout

Aan de slag:

  1. Breng een pot water aan de kook voor de pasta.
     
  2. Snij de sneetjes pancetta in stukjes en bak krokant in een pan met olijfolie. Haal dan eventjes uit de pan.
     
  3. Snij de ui en de look fijn en bak glazig in dezelfde pan met eventueel nog wat olijfolie.
     
  4. Snij de artisjokken eventueel nog eens in twee en laat ze kort meestoven met de ui. Kruid naar smaak met de laurierblaadjes, tijm, peper en zout.
     
  5. Blus met de witte wijn en laat pruttelen tot de wijn tot 1/3e is ingekookt.