Recept: quiche met zalm en geitenkaas.

Ingrediënten:

  • 1 vel bladerdeeg
  • 200 g gerookte Schotse zalm
  • 1 crottin Leenhof
  • 4 eitjes
  • 250 cl room van Baliehof
  • Peper, zout en nootmuskaat naar keuze
  • Dille

Aan de slag: 

  1. Neem een vel bladerdeeg (vraag ernaar in onze bakkerij) en bak blind met bakparels op 180 °C totdat het deeg lichtbruin is.
     
  2. Trek de gerookte zalm in schilfers uit elkaar en verdeel over de bladerdeegbodem.
     
  3. Klop 4 eieren schuimig en roer er 250 cl room door.
    Kruid het eimengsel met peper, zout en nootmuskaat en giet over de gerookte zalm.
     
  4. Brokkel er de geitenkaas over en werk af met wat dille.
     
  5. Zet 45 min. in een voorverwarmde oven op 175 °C.
    Zet daarna de oven op 100 °C en laat nog een kwartier verder garen.

Ingrediënten

Voeg Crottin Leenhof toe aan favorieten
Crottin Leenhof
Crottin Leenhof 135 gr 430/stuk € 31,85 / kg
Crottin Leenhof
Voeg Hoeve eieren Large 6 stuks toe aan favorieten
Hoeve eieren Large 6 stuks
Hoeve eieren Large 6 stuks 385 gr 360/doos € 9,35 / kg
Hoeve eieren Large 6 stuks
Voeg Room 250 ml toe aan favorieten
Room 250 ml
Room 250 ml 250 ml 260/stuk € 10,40 / l
Room 250 ml
Voeg Zwarte peper Ilanga 65g toe aan favorieten
Zwarte peper Ilanga 65g
Zwarte peper Ilanga 65g 65 gr 720/stuk € 11,08 / 100gr
Zwarte peper Ilanga 65g
Voeg Fleur de sel Griekenland toe aan favorieten
Fleur de sel Griekenland
Fleur de sel Griekenland 100 gr 820/stuk € 8,20 / 100gr
Fleur de sel Griekenland
Voeg Dille grote kluit toe aan favorieten
Dille grote kluit
Dille grote kluit 350/stuk
Dille grote kluit