Pulpo a la gallega

Voorgegaarde octopuspoten van bij versmarkt Cru.

Ingrediënten: 

  • Voorgegaarde octopuspoten
  • Vastkokende aardappelen (of chips zeezout)
  • Zout uit de waterbron van Añana
  • Gerookt paprikapoeder Las Hermanas (naar keuze: dulce of picante)
  • Arbequina-olijfolie

Aan de slag: 

  1. Gril de voorgegaarde octopuspoten kort en snij in schijfjes van ± 1 cm. (hou het octopusvocht uit de verpakking bij).
     
  2. Kies je voor het klassiek recept met aardappelschijfjes?
    Kook de aardappelen beetgaar (Tip: voeg het octopusvocht toe aan het water voor extra smaak).
    Snij de aardappelen in schijfjes.
     
  3. Leg de aardappelschijfjes (of de chips) op een bord
    en leg daarop de schijfjes octopus.
     
  4. Kruid af naar smaak met zout, gerookt paprikapoeder
    en besprenkel rijkelijk met olijfolie.