Pompoensoep met (zure) room

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 900 g pompoen (bvb. potimarron, butternut of muskaat) 
  • 2 eetl. olijfolie + wat extra 
  • 100 g ui 
  • 150 g wortelen 
  • Scheutje (zure)room 
  • Handje peterselie 
  • CRU-brood 
  • 1,5 l water 
  • Peper en zout 

Aan de slag:

  1. Verwijder de zaadjes uit de pompoen en snij in grove stukken.
    Als je een butternut gebruikt, dan verwijder je het best de bittere schil. 
     
  2. Meng de stukken pompoen met de olijfolie en laat 25 minuten garen in een vuurvaste schotel in de oven op 180 °C. 
     
  3. Verwarm wat olijfolie in een pot en stoof de ui en wortel, in grove stukken gesneden, goed aan. 
     
  4. Blus met het water en kruid met peper en zout. 
     
  5. Laat met gesloten deksel ongeveer 30 minuten koken. 
     
  6. Voeg nu de gebakken pompoen toe en laat samen koken totdat de pompoen gaar is. 
     
  7. Mix glad en kruid naar smaak bij met peper en zout. 
     
  8. Serveer met een scheutje room of zure room, peterselie en vers CRU-brood.