Pasta met pens en akkerpaddenstoelen

Recept: pasta met pens en akkerpaddenstoelen.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g witte en/of zwarte pens 
  • 400 g festonipasta van Paolo Petrilli 
  • 200 g akkerpaddenstoelen 
  • groene kruiden ter afwerking (bv. dragon, peterselie, waterkers, kervel, ...) 
  • room van Baliehof (± 150 ml) 
  • 1 teentje look 
  • 100 g gemalen Grana Padano 
  • klontje Sioen-hoeveboter 
  • peper en fleur de sel 

Aan de slag: 

  1. Kook de festonipasta al dente en hou een beetje kookvocht opzij. 
     
  2. Snij de akkerpaddenstoelen indien gewenst in twee en bak ze bruin in wat hoeveboter. 
     
  3. Voeg vervolgens de fijngesneden look toe. 
     
  4. Kruid naar smaak met peper. 
     
  5. Blus de paddenstoelen met de room. 
     
  6. Snij de pens in schijfjes van ongeveer 1 cm en bak ook lichtbruin. 
     
  7. Meng alles in een grote pan, samen met een beetje kookvocht van de pasta en laat nog even opwarmen. 
     
  8. Haal van het vuur, voeg de geraspte Grana Padano toe en roer. 
     
  9. Werk af met zwarte peper van de molen, wat fleur de sel en de frisse groene kruiden. 


Wijntip: 
Sobrero Langhe Nebbiolo