Ingrediënten (voor ongeveer 12 oesters):

  • 3 el rode wijnazijn
  • 2 el honmirin (zoete rijstwijn)
  • 1 el sojasaus (lichte soja aanbevolen)
  • 1 sjalot, fijngehakt

Bereidingswijze:

  1. Maak de sjalot klaar
    Pel en snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Als je een subtielere smaak wilt, kun je de sjalotsnippers even onder koud water spoelen en droog deppen.

  2. Meng de dressing
    Meng in een kom de rode wijnazijn, honmirin en sojasaus. Roer goed door zodat de smaken zich vermengen.

  3. Voeg de sjalot toe
    Voeg de fijngesnipperde sjalot toe aan de dressing. Laat het geheel minstens 10 minuten staan zodat de smaken in elkaar kunnen trekken.

  4. Proef en pas aan
    Proef de dressing en voeg naar smaak eventueel meer rode wijnazijn (voor frisheid) of sojasaus (voor zout) toe.

  5. Serveren
    Schep een kleine hoeveelheid dressing over elke verse oester, net voor het serveren. Garneer optioneel met een snufje bieslook of koriander voor een frisse toets.