Mosselen “yassayassa” - Afrikaanse pittige tomatensaus

Geïnspireerd door Sam d’Huyvetter (chef Bar Bask, Gent)


Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 kg mosselen
  • 6 grote tomaten
  • 2 uien
  • 10 teentjes knoflook
  • 1 plantje basilicum
  • 1 citroen
  • 1 dl pelati tomaten
  • 1 dl olijfolie
  • 1 dl gevogeltefond
  • 1 el sambal oelek
  • zwarte peper
  • zout

Aan de slag:

  1. Was de mosselen en gaar ze kort in een kookpot op de barbecue of kookplaat.
     
  2. Snipper het knoflook en de ui fijn en stoof aan in wat olijfolie.
    Kruid met peper en zout, voeg de sambal oelek toe en blus daarna met de kippenfond.
    Laat verder pruttelen op zacht vuur.
     
  3. Snij intussen de verse tomaten in kleine blokjes.
     
  4. Voeg de pelati tomaten toe aan de saus en doe er even nadien ook de mosselen bij.
     
  5. Werk af met de tomatenblokjes, basilicum en olijfolie.
     
  6. Pers er wat citroensap over.

     

Tip:
Serveer met rijst, brood en boter.