Limoncello

Met onderstaand receptje van Zia Carolina maak je makkelijk je eigen limoncello.


Recept: limoncello

Ingrediënten: 

  • 7 Amalficitroenen    
  • 800 g suiker    
  • 1,5 liter water    
  • 1 liter pure alcohol

Aan de slag: 

  1. Was de Amalficitroenen en schil ze zo dun mogelijk: probeer geen witte velletjes mee te schillen.    
     
  2. Doe de gele schillen samen met de pure alcohol in een weckpot en laat twee tot drie weken macereren. Hoe langer, hoe intenser de smaak van de limoncello.        
     
  3. Schud tijdens de maceratie elke dag met het mengsel.    
     
  4. Haal na de maceratie de schillen uit de alcohol.    
     
  5. Laat de suiker in water op een zacht vuur smelten.    
     
  6. Voeg het suikerwater toe aan de alcohol, giet in flessen en sluit ze af. Laat de limoncello nog een à twee weken op smaak komen.       

Serveer ijskoud!    

Lees meer over onze Amalficitroenen