Kruidige gin cocktail by Lara

In de groene rand rond Gent creëert sommelier Lara van restaurant Commotie unieke smaakervaringendankzij haar exclusieve homemade cocktails en mocktails, pure infusies met verse kruiden uit de tuin.

Ingrediënten:  (+/- 6 cocktails) 

  • 200 ml Midi apéritifs liquid sunset 
  • 50 ml Cru Gin 2.0
  • 100 ml sap van bergamot
  • 100 ml aquafaba (sap van kikkererwten) 
  • 100 ml water
  • 50 g kristalsuiker (uit eigen voorraadkast)
  • 1 Bouquet garni Cru en andere gedroogde kruiden naar wens (vb. kaneel, kruidnagel, steranijs) 

Benodigdheden

  • Shaker
  • Strainer of zeefje
  • Maatbeker of eierdopje
  • Kookpot 
  • Citruspers

Aan de slag:

Midi infuseren

  1. Stop de kruiden in de fles en laat ze op kamertemperatuur op een donkere plek staan.
     
  2. Infuseer de Midi minstens 1 dag voordien met het bouquet garni en andere, door jou gekozen, kruiden.
    (wij voegden nog kaneel, kruidnagel en steranijs toe).
    Hoe langer je de kruiden laat infuseren, hoe intenser de smaak.
     
  3. Wanneer je vindt dat de Midi voldoende geïnfuseerd is, haal je deze door een zeefje.
     

 

Siroop maken

  1. Breng het water aan de kook en voeg de kristalsuiker hieraan toe.
     
  2. Blijf roeren tot de suiker volledig is opgelost en je terug een heldere vloeistof hebt.
     
  3. Laat de siroop afkoelen in de koelkast. 

 

Prebatch: alles mengen

  1. Pers het sap uit de bergamot.
    Haal door een zeefje zodat je geen pulp meer hebt.
     
  2. Giet het sap bij de afgekoelde siroop.
     
  3. Voeg hier de Cru Gin 2.0 en de geïnfuseerde Midi aan toe.
     
  4. Nu heb je de basismix voor je cocktail.
     

Aquafaba = sap van kikkererwten

Aquafaba is het vocht in blikjes kikkererwten.
Het is het perfecte plantaardige alternatief voor eiwit.
Als je het opklopt (of shaket) krijg je een mooi luchtig schuim.

Giet het sap af door een zeef vooraleer het te gebruiken.

Tip!
Van de kikkererwten Navarrico zelf kan je een heerlijke hummus maken voor bij het aperitief.
Klik hier voor het recept >

Shake, shake, shake! 

  1. Vul je shaker voor de helft met ijsblokken.
     
  2. Giet 85 ml van je cocktailmix in de shaker, samen met 15 ml aquafaba.
     
  3. Goed schudden en in het glas gieten door een strainer of zeefje.
    Zo heb je geen ijsschilfers in je cocktail en krijg je een mooi schuimlaagje op je glas.
     

Tips van sommelier Lara:

  • Gebruik kruiden van het seizoen voor deze kruidige cocktail of kies voor bouquet garni van Cru met extra kruiden.
     
  • Voor een extra touch kan je je cocktail afwerken met een gedroogde kardemompeul of de schil van de bergamot.