Kreeft met pittige zwarte lookboter

Recept: kreeft met pittige zwarte lookboter.

Ingrediënten:

  • 100 g hoeveboter  
  • 1 teentje zwarte knoflook
  • Zout en peper
  • 1 à 2 tl Swet fumata saus (naargelang gewenste pittigheid)
  • Een halve voorgegaarde Canadese kreeft (700/800) per persoon

Aan de slag:

 Knoflookboter

  1. Pel de zwarte knoflook.
     
  2. Klop de hoeveboter samen met de zwarte knoflook luchtig.
     
  3. Breng op smaak met zeezout en peper & Swet fumata.
     
  4. Vorm de boter tot een worst en leg hem in huishoudfolie in de frigo. 

 

De kreeft

  1. Snij de kreeften middendoor (of laat dit doen door de Cru medewerkers): steek de punt van een stevig mes in het kruis op de rug (de zwakste plek in het pantser).
     
  2. Haal het mes eerst over naar de kop toe, vervolgens naar de staart.
     
  3. Verwijder de bruine draad die in de kop vertrekt en naar de borst van de kreeft toe loopt.
     
  4. Verwarm kort in de oven (180 °C) met een klontje lookboter op elke helft.
    Is de boter gesmolten?
    Dan is de kreeft klaar!