Recept: kreeft met pittige zwarte lookboter.

Ingrediënten:

  • 100 g hoeveboter  
  • 1 teentje zwarte knoflook
  • Zout en peper
  • 1 à 2 tl Swet fumata saus (naargelang gewenste pittigheid)
  • Een halve voorgegaarde Canadese kreeft (700/800) per persoon

Aan de slag:

 Knoflookboter

  1. Pel de zwarte knoflook.
     
  2. Klop de hoeveboter samen met de zwarte knoflook luchtig.
     
  3. Breng op smaak met zeezout en peper & Swet fumata.
     
  4. Vorm de boter tot een worst en leg hem in huishoudfolie in de frigo. 

 

De kreeft

  1. Snij de kreeften middendoor (of laat dit doen door de Cru medewerkers): steek de punt van een stevig mes in het kruis op de rug (de zwakste plek in het pantser).
     
  2. Haal het mes eerst over naar de kop toe, vervolgens naar de staart.
     
  3. Verwijder de bruine draad die in de kop vertrekt en naar de borst van de kreeft toe loopt.
     
  4. Verwarm kort in de oven (180 °C) met een klontje lookboter op elke helft.
    Is de boter gesmolten?
    Dan is de kreeft klaar!

Ingrediënten

Voeg Hoeveboter 250 g toe aan favorieten
Hoeveboter 250 g
Hoeveboter 250 g 250 gr 390/stuk € 15,60 / kg
Hoeveboter 250 g
Voeg Zwarte Look toe aan favorieten
Zwarte Look
Zwarte Look ± 80 gr 6200/kg € 62,00 / kg
Zwarte Look
Voeg Fleur de sel Griekenland toe aan favorieten
Fleur de sel Griekenland
Fleur de sel Griekenland 100 gr 820/stuk € 8,20 / 100gr
Fleur de sel Griekenland
Voeg Zwarte peper Ilanga 65g toe aan favorieten
Zwarte peper Ilanga 65g
Zwarte peper Ilanga 65g 65 gr 720/stuk € 11,08 / 100gr
Zwarte peper Ilanga 65g
Voeg Canadese kreeft 700/800 voorgegaard toe aan favorieten
Canadese kreeft 700/800 voorgegaard
Canadese kreeft 700/800 voorgegaard ± 750 gr 9400/kg € 94,00 / kg
Dagprijs
Canadese kreeft 700/800 voorgegaard
Voeg Swet fumata toe aan favorieten
Swet fumata
Swet fumata 100 ml 1020/stuk € 10,20 / 100ml
Swet fumata