Kaasfondue

Recept: kaasfondue van bij CRU.

Ingrediënten voor 2 personen: 

  • 500 g kaas voor fondue (comté Mélodie, Groenentaler en Mont d’Or)
  • 300 ml witte wijn
  • 1 teentje look
  • Nootmuskaat en zwarte peper
  • 2 eetl. maïszetmeel

Wijntip: Chignin blanc AOP Savoie Girard-Madoux

Aan de slag: 

  1. Wrijf je fonduepan eerst in met een teentje look.
     
  2. Doe de witte wijn in de fonduepot en laat kort koken.
     
  3. Voeg de twee geraspte kazen beetje bij beetje toe, roer goed en laat langzaam smelten op een zacht vuurtje.
     
  4. Voeg het stukje mont d’or toe.
     
  5. Kruid met peper en nootmuskaat.
     
  6. Meng het maïszetmeel met een beetje wijn, en voeg al roerend toe aan het zacht kokende kaasmengsel.

 

Lekker voor erbij:

  • CRU-brood
  • Charcuterie: gekookte, gedroogde of gerookte ham
  • Rauwe groentjes (bv. witloof, bloemkool, …) of komkommer pickles

Wijntip

  • Gewurztraminer l’Oiseau Astral: een witte frisse wijn met geuren van exotisch fruit, florale toetsen en accenten van zwarte peper.
  • Alvarinho: een frisse witte wijn van Quinta de Santiago (Portugal)
    Floraal en groengrassig van smaak.
  • Riesling FURTH Kremstal DAC: een riesling met frisse zuren en mooie aroma’s van perzik en abrikoos.