4 inspiratietips met burratina

1. Tomaten carpaccio

Een klassieker!

Ingrediënten:

  • Tomaten
  • Burratina
  • Olijfolie
  • Balsabamo
  • Fleur de sel
  • Zwarte peper

Aan de slag: 

  1. Snij de tomaten in zo dun mogelijke plakken en leg ze dakpansgewijs op een bord.
     
  2. Leg de burratina in het midden.
     
  3. Werk af met Ladopetra-olijfolie, balsabamo, fleur de sel en zwarte peper.

2. Gegrilde groene asperges

Ingrediënten: 

  • Groene asperges
  • Burratina
  • Geroosterde hazelnoten
  • Fleur de sel
  • Olijfolie

Aan de slag: 

  1. Kook de groene asperges gedurende 2 minuten in zout water en gril ze even in de pan of op de BBQ.
     
  2. Dresseer de asperges met burratina op een bord, werk af met gehakte hazelnootjes, een snuifje fleur de sel en wat olijfolie.

3. Op z’n Italiaans: met Jamón de Trevélez

Ingrediënten: 

  • Slamix
  • Parmigiano Reggiano in schilfers
  • Jamón de Trevélez
  • Pesto La Baita
  • Burratina

Aan de slag: 

  • Meng slamix, Parmigiano Reggiano en Jamón de Trevélez door elkaar.
     
  • Roer wat groene pesto onder de salade.
     
  • Leg de burratina in het midden en klaar!

4. Fruitig: met aardbei

Ingrediënten: 

  • Aardbeien
  • Olijfolie
  • Pesto La Baita
  • Burratina

Aan de slag: 

  1. Snij enkele aardbeien in schijfjes.
     
  2. Overgiet de aardbeien met Ladopetra-olijfolie en fleur de sel.
     
  3. Presenteer de aardbeien op een bord, voeg groene pesto toe naar wens en leg in het midden de burratina.