Inspiratie met Schotse zalm

Inspiratie met Schotse zalm van bij CRU-versmarkt.

Zalmcarpaccio met sint-jakobsnoten 

Ingrediënten:

  • Zalmcarpaccio
  • Sint-jakobsnoten
  • Citroen
  • Sinaasappel
  • Olijfolie
  • Peper
  • Fleur de sel

Aan de slag:

  1. Presenteer de zalmcarpaccio op een bord.
     
  2.  Snij de sint-jakobsnoten in zéér fijne schijfjes.
     
  3. Leg de sint-jakobsnoten op de carpaccio.
     
  4. Werk af met citrusvinaigrette: meng het sap van citroen, sinaasappel, olijfolie, peper en fleur de sel.

Gevulde zalm met sint-jakobsnoten 

Ingrediënten:

  • Sint-Jakobsnoten
  • Schotse zalmfilet
  • Rozemarijn
  • Olijfolie
  • Peper
  • Fleur de sel

Aan de slag:

  1.  Verwarm de oven voor op zo’n 180 graden.
     
  2.  Spoel de sint-jakobsnoten en dep droog. Snij in fijne schijfjes (ongeveer 0,5 cm).
     
  3.  Maak één insnijding in het midden van de zalmfilet. Steek hierin de sint-jakobsnoten en een takje rozemarijn.
     
  4.  Werk af met olijfolie, peper en fleur de sel.
     
  5.  Bak zo’n 10-tal min. in de oven.

Zalmtartaar met avocado 

Ingrediënten:

  • Zalmtartaar
  • Avocado
  • Zure room
  • Citroensap
  • Peper
  • Fleur de sel

Aan de slag: 

  1.  Meng zalmtartaar met fijne blokjes avocado.
     
  2.  Dresseer op het bord in een metalen ring.
     
  3.  Werk af met zure room, sap van citroen/limoen, peper en fleur de sel.

Zalmcarpaccio met stukjes asperge

Ingrediënten:

  • Witte asperges
  • Zalmcarpaccio
  • Olijfolie
  • Peper
  • Fleur de sel
  • Rucola

Aan de slag:

  1. Snij de asperges in fijne blokjes en bak in de pan met olijfolie, laat afkoelen.
     
  2. Presenteer de zalmcarpaccio op een bord en besprenkel met olijfolie, peper en fleur de sel.
     
  3. Leg de blokjes asperge op het bord.
     
  4. Een extra knapperige toets? Voeg wat rucola toe ter afwerking.