Zalm in de pan    

 Een stukje zalm perfect bakken in de pan is geen evidente klus. Daarom enkele tips:

  • Dep de zalm droog in keukenpapier alvorens hij in de pan gaat.
  • Doe een scheut olijfolie in een pan. Bij een stuk zalm op vel gebruik je een hoog vuur.
  • Leg de zalm met de velkant naar beneden in de pan
  • Draai de vis pas om als deze voor twee derde is gegaard en zet het vuur een tikkeltje lager.
  • Hoe weet je nu of je zalm precies goed is? Prik voorzichtig met een vork door het dikste deel. Als de zalm net niet uit elkaar valt, is hij ideaal!

 Zalm in de oven   

 Zalm kan je ook perfect voorbereiden in de oven.

  • Besprenkel met olijfolie, peper en zout en plaats deze zo’n 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Houd er rekening mee dat dit een richtlijn is, dit hangt af van oven tot oven en van de grootte van je stukje zalm.    

 

 Mag er een extra toets bij de zalm? 4 combinatietips:

  1. Bestrijk de bovenkant met groene pesto
     
  2. Leg plakjes citroen op de zalm
     
  3. Kruiden die goed bij zalm passen zijn tijm, oregano, bieslook of dille
     
  4. Maak een marinade van honing, balsabamo, olijfolie, peper en zout.
    Laat de zalm minstens een half uur marineren in de koelkast.