Recept: hertenkalf met guanciale en met kastanje gevulde witloof.

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 500 g Hertenkalffilet (125 g per pers.)
  • 8 fijne sneetjes guanciale
  • 4 witloofstronken
  • 1 pakje gekookte kastanjes
  • 1 potje Demi Glace Belfond
  • 1 potje veenbessensaus Pipaillon
  • 4 vastkokende aardappelen

Aan de slag: 

  1. Gaar de witloofstronken 30 min. in de oven op 180 °C.
     
  2. Schil de aardappelen en snij ze in ronde plakjes van 2 à 3 cm.
    Gaar deze in een dikke laag boter op laag vuur (± 25 min. aan 80°C, de boter mag niet koken).
     
  3. Maak ondertussen de witloofvulling: pureer de kastanjes en vul de witloofstronken met het kastanjemengsel.
     
  4. Snij de hertenkalffilet in 4 stukken, omwikkel elk stuk met twee sneetjes guanciale.
    Zet in een ovenschotel en bedek met aluminiumfolie.
    Zet vervolgens 15 minuten in de oven op 68 °C.
    Schroei de filets nadien, vlak voor het serveren, toe in beure noisette.
     
  5. Meng de veenbessensaus met de demi glace en laat op een laag vuur warm worden.

Ingrediënten

Voeg Hertenkalffilet toe aan favorieten
Hertenkalffilet
Hertenkalffilet 7980/kg € 79,80 / kg
Enkel op vr, za en zo
Beschikbaar tot 31/12
Hertenkalffilet
Voeg Guanciale Marco d'Oggiono toe aan favorieten
Guanciale Marco d'Oggiono
Guanciale Marco d'Oggiono 4100/kg € 41,00 / kg
Guanciale Marco d'Oggiono
Voeg Brussels grondwitloof vrac toe aan favorieten
Brussels grondwitloof vrac
Brussels grondwitloof vrac ± 110 gr 1480/kg € 14,80 / kg
Brussels grondwitloof vrac
Voeg Gekookte kastanjes natuur 200g toe aan favorieten
Gekookte kastanjes natuur 200g
Gekookte kastanjes natuur 200g 200 gr 890/stuk € 44,50 / kg
Gekookte kastanjes natuur 200g
Voeg Demi glace 240ml toe aan favorieten
Demi glace 240ml
Demi glace 240ml 240 ml 550/stuk € 22,92 / l
Demi glace 240ml
Voeg Veenbessensaus 200g toe aan favorieten
Veenbessensaus 200g
Veenbessensaus 200g 200 gr 690/stuk € 34,50 / kg
Veenbessensaus 200g