Groentenfrietjes

Recept: groentefrietjes

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Groenten naar keuze: knolselder, zoete aardappelen, courgette, aubergine, wortelen, pastinaak, …
  • Olijfolie
  • Peper, zout, tijm
  • Knoflook
  • Kruidige plattekaas (als dipsausje)

Aan de slag: 

  1. Was de groenten en snij ze ongeschild als echte frietjes in balkjes.
     
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schik hierop de groentjes.
     
  3. Verdeel olijfolie, peper, zout en tijm over de groenten.
    Hussel ze dooreen zodat de kruiden mooi verdeeld zijn.
    Eventueel kan hier ook een geperst teentje knoflook over.
     
  4. Plaats de groenten zo’n 20 à 30 minuten in een oven op 200 °C.
    Roer regelmatig om.
     
  5. Dipsausje?
    Ideaal met onze kruidige plattekaas.