Recept: gewonnen brood van peperkoek.

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 200 g Cru-peperkoek (50 g per pers.)
  • 1 pot Yoghurtijs citrus
  • 4 passievruchten
  • 1 banaan
  • 1 mango
  • 2 eitjes
  • 1 fles volle Baliehof-melk
  • 1 pakje ongezouten hoeveboter
  • 10 cl Charlesville bruine rum

Aan de slag: 

  1. Voorzie een dikke snee peperkoek per persoon.
    Dop elk sneetje in de losgeklopte eieren en de melk en bak ze aan beide kanten goudbruin in de boter.
     
  2. Haal de passievruchten leeg en vervang het vruchvlees door het citrus-yoghurtijs en doe de pitjes daar terug bovenop.
    Zet in de diepvriezer.
     
  3. Bak de mango in boter en flambeer met de rum.
    Snij vervolgens in fijne blokjes.
    Snij ook de banaan in sneetjes (mét schil) en strooi er wat suiker bovenop.
    Brand de suiker zodat je een brulée-effect verkrijgt (door middel van een bunsenbrander of een aansteker).
    Haal nadien de schil van de banaanstukjes.
     
  4. Dresseer de borden.

Ingrediënten

Voeg Peperkoek toe aan favorieten
Peperkoek
Peperkoek 2350/kg € 23,50 / kg
Peperkoek
Voeg Passievrucht toe aan favorieten
Passievrucht
Passievrucht ± 120 gr 2680/kg € 26,80 / kg
Passievrucht
Voeg Bananen toe aan favorieten
Bananen
Bananen ± 150 gr 670/kg € 6,70 / kg
Bananen
Voeg Mango toe aan favorieten
Mango
Mango ± 700 gr 1850/kg € 18,50 / kg
Mango
Voeg Hoeve eieren Large 6 stuks toe aan favorieten
Hoeve eieren Large 6 stuks
Hoeve eieren Large 6 stuks 385 gr 360/doos € 9,35 / kg
Hoeve eieren Large 6 stuks
Voeg Verse hoevemelk 1L toe aan favorieten
Verse hoevemelk 1L
Verse hoevemelk 1L 1000 ml 220/stuk € 2,20 / l
Verse hoevemelk 1L
Voeg Hoeveboter 250 g toe aan favorieten
Hoeveboter 250 g
Hoeveboter 250 g 250 gr 390/stuk € 15,60 / kg
Hoeveboter 250 g
Voeg Charlesville bruine rum 50 cl toe aan favorieten
Charlesville bruine rum 50 cl
Charlesville bruine rum 50 cl 500 ml 4500/fles € 90,00 / l
Charlesville bruine rum 50 cl