Gevulde kipfilet met gemalen Grana Padano en Jamón de Trevélez

Recept: gevulde kipfilet met gemalen Grana Padano en Jamón de Trevélez

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 pot Think tomato x basilicum
  • 100 g gemalen Grana Padano
  • 4 kipfilets
  • 4 sneetjes Jamón de Trevélez
  • 500 g linguine van Paolo Petrilli
  • Optioneel: verse basilicum voor afwerking
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Aan de slag:

  1. Snij de kipfilets middendoor en kruid met peper en zout.
     
  2. Leg een sneetje Jamón de Trevélez en wat gemalen Grana Padano op de ene helft en vouw de kipfilets dicht.
    Maak ze vast met behulp van een tandenstoker.
     
  3. Verwarm wat olijfolie op een middelmatig vuur, leg de gevulde kipfilets in de pan en bak aan.
     
  4. Zet het vuur zachter zodra beide kanten krokant zijn aangebakken.
     Dek de pan af zodat de kipfilets kunnen verder garen.
     
  5. Kook ondertussen de linguine, giet af en hou het kookwater bij.
     
  6. Voeg de Think tomato toe zodra de kipfilets gaar zijn en laat op een zacht vuurtje sudderen.
     
  7. Haal de kipfilets na 5 minuten uit de pan zodat enkel de tomatensaus overblijft.
     
  8. Voeg er de gare linguine aan toe, samen met 4 eetl. pastawater en meng goed.
     
  9. Nu mogen de kipfilets terug in de pan!
     
  10. Serveer met een blaadje verse basilicum.

 

Smakelijk!