Gemarineerde sardientjes

Een heerlijk zomers gerechtje, simpel te bereiden!


Sardinefilet van bij CRU.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Gevlinderde sardienfilets
  • Bloem
  • Arbequina-olijfolie
  • Teentjes look
  • Peterselie
  • Tijm
  • Peper
  • Zout 

Aan de slag:

  1. Hak de peterselie en de look fijn, rits de tijmtakjes.
     
  2. Voor de marinade meng je de olijfolie, peterselie, look, tijm, peper en zout.
     
  3. Vouw de sardienfilets open en bestrijk aan de binnenzijde met de marinade.
     
  4. Leg twee gevlinderde sardinefliets op elkaar, met de binnenkant naar elkaar toe.
     
  5. Wentel de sardines door de bloem.
     
  6. Grill op de bbq of bak ze goudbruin in Arbequina olijfolie .
     
  7. Presenteer met een knapperig CRU-brood!