Gegrilde perzik met geitenkaasdressing en Parmigiano Reggiano

Gegrilde perzik met geitenkaasdressing en Parmigiano Reggiano

Ingrediënten voor 4 personen:    

  • 8 perziken, ontpit en in 2 gesneden    
  • 70 g verse geitenkaas    
  • Sap van een halve citroen    
  • 6 eetlepels olijfolie    
  • 30 g geraspte Parmigiano Reggiano    
  • Handje Piemonte hazelnoten    
  • Verse munt    
  • Slamix naar keuze   

Aan de slag: 

  1. Verhit een grillpan tot zeer heet. (of nog beter: maak een heet vuur in de BBQ)
     
  2. Grill de perziken enkele minuten met de snijkant naar het vuur. (tot je de grillstrepen ziet)    
     
  3. Maak de dressing: meng de geitenkaas, citroensap, olijfolie, geraspte Parmigiano Reggiano en werk af met peper en zout. Wil je de dressing een beetje zoeter? Voeg dan een scheutje honing toe.    
     
  4. Meng de slamix met de dressing en serveer met de perziken. Werk af met wat grof gehakte Hazelnoten uit Piemonte, verse munt en schilfers van Parmigiano Reggiano.