Gegrilde perzik met geitenkaasdressing en Parmigiano Reggiano

Ingrediënten voor 4 personen:    

  • 8 perziken, ontpit en in 2 gesneden    
  • 70 g verse geitenkaas    
  • Sap van een halve citroen    
  • 6 eetlepels olijfolie    
  • 30 g geraspte Parmigiano Reggiano    
  • Handje Piemonte hazelnoten    
  • Verse munt    
  • Slamix naar keuze   

Aan de slag: 

  1. Verhit een grillpan tot zeer heet. (of nog beter: maak een heet vuur in de BBQ)
     
  2. Grill de perziken enkele minuten met de snijkant naar het vuur. (tot je de grillstrepen ziet)    
     
  3. Maak de dressing: meng de geitenkaas, citroensap, olijfolie, geraspte Parmigiano Reggiano en werk af met peper en zout. Wil je de dressing een beetje zoeter? Voeg dan een scheutje honing toe.    
     
  4. Meng de slamix met de dressing en serveer met de perziken. Werk af met wat grof gehakte Hazelnoten uit Piemonte, verse munt en schilfers van Parmigiano Reggiano.    

Ingrediënten

Voeg Perzik toe aan favorieten
Perzik
Perzik ± 250 gr 750/kg € 7,50 / kg
Perzik
Voeg Aurélie Karditsel toe aan favorieten
Aurélie Karditsel
Aurélie Karditsel ± 350 gr 5120/kg € 51,20 / kg
Aurélie Karditsel
Voeg Citroen toe aan favorieten
Citroen
Citroen ± 200 gr 470/kg € 4,70 / kg
Citroen
Voeg Messiniako extra virgin olijfolie 500ml toe aan favorieten
Messiniako extra virgin olijfolie 500ml
Messiniako extra virgin olijfolie 500ml 500 ml 1650/stuk € 33,00 / l
Messiniako extra virgin olijfolie 500ml
Voeg Parmigiano Reggiano Cravero toe aan favorieten
Parmigiano Reggiano Cravero
Parmigiano Reggiano Cravero 4580/kg € 45,80 / kg
Parmigiano Reggiano Cravero
Voeg Hazelnoten-Nocciola Tostata Piemonte 200g toe aan favorieten
Hazelnoten-Nocciola Tostata Piemonte 200g
Hazelnoten-Nocciola Tostata Piemonte 200g 200 gr 890/stuk € 44,50 / kg
Hazelnoten-Nocciola Tostata Piemonte 200g
Voeg Marokkaanse munt toe aan favorieten
Marokkaanse munt
Marokkaanse munt 50 gr 220/stuk € 4,40 / 100gr
Marokkaanse munt