Gegrilde groene asperges met ansjovisboter en Parmigiano-Reggiano.

Ingrediënten:

  • 800 gr. groene asperges 
  • 6 ansjovisfilets, grof gehakt 
  • 1 eetl. fijngesnipperde bladpeterselie 
  • 150 gr. ongezouten hoeveboter van Baliehof
  • Sap van een halve citroen 
  • 50 gr. Parmigiano-Reggiano, in schilfers 

Zo ga je te werk:

  1. Laat de boter zacht worden in een pannetje op een zacht vuur.
     
  2. Meng er met een vork de grof gehakte ansjovisfilets het citroensap en de bladpeterselie onder.
     
  3. Blancheer de groene asperges, dep ze droog en wrijf ze in met wat olijfolie.
     
  4. Laat een grillpan goed heet worden en grill vervolgens de asperges.
     
  5. Serveer de asperges met de ansjovisboter en werk af met schilfers van Parmigiano-Reggiano. 

Ingrediënten

Voeg Bladpeterselie toe aan favorieten
Bladpeterselie
Bladpeterselie 50 gr 240/stuk € 4,80 / 100gr
Bladpeterselie
Voeg Hoeveboter 250 g toe aan favorieten
Hoeveboter 250 g
Hoeveboter 250 g 250 gr 390/stuk € 15,60 / kg
Hoeveboter 250 g
Voeg Citroen toe aan favorieten
Citroen
Citroen ± 200 gr 470/kg € 4,70 / kg
Citroen
Voeg Parmigiano schilfers toe aan favorieten
Parmigiano schilfers
Parmigiano schilfers ± 80 gr 4650/kg € 46,50 / kg
Parmigiano schilfers