Frisse aspergesalade

Recept: frisse aspergesalade

Ingrediënten (4 pers.):

  • 1 kg geschilde witte asperges
  • 100 g lamsoor (niet in het seizoen? Vervang door waterkers, sla…)
  • Een handje platte peterselie
  • Arbequina-olijfolie
  • Balsabamo
  • Zwarte peper
  • Fleur de sel

Aan de slag: 

  1. Kook 1/3e van de asperges: wanneer het water kookt voeg je de asperges en zout toe, laat twee minuten koken, haal van het vuur en laat afkoelen.
     
  2. Snij 1/3e van de asperges in de lengte doormidden, smeer in met de olijfolie en gril enkele minuten op de barbecue.
     
  3. Snij 1/3e van de rauwe asperges, samen met de gekookte en gegrilde asperges, in grove stukken.
     
  4. Meng de asperges met de lamsoor en een handje platte peterselie.
     
  5. Kruid met fleur de sel, zwarte peper, een stevige scheut olijfolie en een klein scheutje Balsabamo.
     
  6. Dresseer de salade op het bord en werk af met nog wat extra lamsoor en peterselie.