Foodpairing met roséwijnen

Staat er vlees, vis, een salade, een pasta, … op het menu of zoek je eerder een wijntje voor bij het aperitief? Laat je inspireren door onze selectie roséwijnen en kies de juiste foodpairing. Santé


Antimagnes Rosé van Escaravailles (Rhone FR)

  • Minerale smaak met aroma's van rood fruit.
  • Lekker bij: de aperitief, varkensvlees en vettige vis

Rosé de Xinomavro van Thymiopoulos Wines (Naoussa GR)

  • Volle fruitige smaak met een fris aroma
  • Lekker bij charcuterie, speenvarken, rood vlees, gevogelte en zachte kazen

Konig Rosé Pittnauer van Weingut Pittnauer (Burgenland AT)

  • Droge wijn met aroma's van veenbessen en pompelmoes
  • Lekker bij de aperitief, kip, risotto, vis en curry

Château Barthès B d'Or Rosé van Barthes (Provence FR)

  • Frisse rosé met aroma's van citrus en witte bloemen
  • Lekker bij de aperitief, pastagerechten met vis of groenten, vegetarische gerechten en osso bucco

Monferrato Chiaretto DOC van Azienda Agricola Castello di Tassarolo (Piemonte IT)

  • Florale, frisse wijn met aroma's van citrus
  • Lekker bij de aperitief, bij rood vlees, harde kazen en paddenstoelen

Toscano Rosato (Toscane IT)

  • Frisse rosé met toetsen van pompelmoes, aardbei en kers
  • Lekker bij vis, ansjovis, garnalen, olijven, meloen, ...

Dalmeran La bastide rosé

  • Frisfruitige rosé met aroma’s van pompelmoes, rood fruit, rabarber en kruisbes en een mooie mineraliteit
  • Past perfect bij de apero, maar evengoed bij kruidige gerechten, sashimi of gerilde vis en vlees.