Fish & chips

Vlaswijting is een eenvoudige eerlijke vissoort die verschillende namen draagt.
Men noemt hem ook wel eens pollak of witte koolvis.

Wanneer het zeewater afkoelt, voelt de vlaswijting zich opperbest.
Vandaar dat we deze vissoort vaak in CRU aantreffen.

De vlaswijting behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen.
Het visvlees heeft een heerlijk zachte, verfijnde smaak en de structuur is vast, in dunne laagjes opgebouwd.

Dat betekent ondermeer dat vlaswijting of pollak zelfs in filets, makkelijk kan gegrild of gepaneerd worden.
Een echte allemansvriend dus!

Recept: fish & chips

Ingrediënten: 

  • Vlaswijtinghaas
  • Bloem
  • Eieren
  • Broodkuim, panko of paneermeel
  • Citroen
  • Verse Cru-frietjes
  • Waterkers

Aan de slag: 

  1. Peper en zout de haasjes uitvoerig. Draai ze dan in de bloem en vervolgens in een losgeklopt ei, waaraan een druppeltje olie en een scheutje water zijn toegevoegd. Wentel de vis dan in broodkruim (van je oud CRU-brood), in panko (Japans paneermeel) of paneermeel uit je eigen voorraadkast. Meng hier ook wat peper en zout onder.
     
  2. Bak de vis op middelhoog vuur in de pan in een mengsel van olijfolie en boter.
     
  3. Serveer met partjes citroen, verse CRU-frietjes en waterkers.
    En uiteraard met onze huisgemaakte tartaarsaus.