Voor filet de sax vertrekken we van de mooie varkensruggen van Belgische varkens.
Het vlees wordt droog gezouten en vervolgens krijgt het alle tijd om op een natuurlijke manier te rijpen, zodat het zout langzaam de kern van het vlees bereikt.
Daarna volgt het roken op beukenhout. 

Een sneetje filet de saxe smaakt goed met wat CRU-brood en je kan er ook fijne aperitiefhapjes mee maken…
Een bolletje met mozzarella bijvoorbeeld. 

Filet de sax met mozzarella

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • Buffelmozzarella van Casa Madaio 
  • Filet de saxe in sneetjes 
  • Rozemarijntakjes of tandenstokers 

Aan de slag:

  1. Snij een bol mozzarella in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.
     
  2. Rol een blokje mozzarella in een sneetje filet de saxe en prik dit op een takje rozemarijn of een tandenstoker.
     
  3. Besprenkel een ovenschotel licht met olijfolie en leg daarop de bolletjes. Plaats ongeveer 7 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.

 En dan nu… genieten! 

Ingrediënten

Voeg Mozzarella di bufala Campana DOP toe aan favorieten
Mozzarella di bufala Campana DOP
Mozzarella di bufala Campana DOP 250 gr 890/stuk € 35,60 / kg
Mozzarella di bufala Campana DOP