Crostini pastrami met remouladesaus

Recept: crostini pastrami met remouladesaus.

Ingrediënten: 

  • 1 Cru baguette
  • 1 klontje hoeveboter
  • 80 g pastrami Holstein (van Dierendonck)
  • 360 g Cru mayonaise
  • 1 el peterselie
  • 1 el bieslook
  • 1 el mosterd
  • 1 el kappertjes
  • 4 augurken
  • 2 zilveruitjes per crostini
  • 1 ansjovis

Aan de slag:

  1. Snij de baguette in sneetjes.
    Rooster ze in de pan met hoeveboter.

Maak de remouladesaus:

  1. Snipper de augurken en de kappertjes (afspoelen voor versnijden).
     
  2. Hak de kruiden fijn.
     
  3. Wrijf de ansjovis in een vijzel tot moes.
     
  4. Voeg de mayonaise, mosterd, kappertjes, augurkjes, ansjovis en kruiden toe.
     
  5. Smeer elk sneetje in met remouladesaus (liefst als ze nog een beetje warm zijn zodat de remouladesaus wat ‘smelt’).
     
  6. Beleg de crostini met pastrami, enkele extra grof gesneden kappertjes (afspoelen voor het versnijden) en de zilveruitjes.
     

Tip!
De ansjovis en pastrami zijn zout genoeg.
Je hoeft geen extra zout toe te voegen.