Ceviche van Sint-Jakobsnoot met granaatappelpitjes

Recept: ceviche van Sint-Jakobsnoot met granaatappelpitjes.

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 12 Sint-Jakobsnoten
  • 140 ml sap van sinaasappel
  • ½ citroen
  • 1 pakje Cru fire mix (jonge slascheuten) of slamix kluit
  • 1 granaatappel
  • 2 eetl. vlierbloesemsiroop Den Dael

Aan de slag: 

  1. Haal je beste mes boven en snij de Sint-Jakobsnoten in fijne sneetjes.
     
  2. Meng het sinaasappelsap met het citroensap en de vlierbloesemsiroop en laat de sneetjes Sint-Jakobsnoot hier een tijdje in rusten.
     
  3. Zet fris in de koelkast tot het moment van opdienen.
     
  4. Dresseer de sneetjes Sint-Jakobsnoot dakpansgewijs op een bord en werk af met de granaatappelpitjes.

     

Pairingtip:

  • Shichiken – Yama no Kasumi Sparkling Sake

Deze bruisende Japanse rijstwijn gemaakt van Yume sansui rijst uit de Yamanashiprefectuur is fris en subtiel ziltig.
Proef aroma’s van boter, ananas en kokos.