Carpaccio van citrus met vanille-ijs

Recept: carpaccio van citrus met vanille-ijs.

Ingrediënten: 

  • 2 Moro-bloedsinaasappels
  • 2 Tarocco-bloedsinaasappels
  • 1 granaatappel
  • 1 limoen (zeste en sap)
  • Enkele blaadjes munt
  • 3 eetl. bloemenhoning
  • 2 eetl. water
  • Verse gember
  • Pistachenoten
  • Vanille-ijs Jitsk
  • Cigarillo Casa Eceiza

Aan de slag: 

  1. Rasp een 2 cm. gember en rasp de zeste van 1 limoen, en pers de limoen uit in een kommetje.
     
  2. De marinade: Meng 3 eetlepels honing, 2 eetlepels water en het sap van een limoen met de gemberrasp en laat 1 uur trekken.
     
  3. Schil de bloedsinaasappels en snij in fijne plakjes.
     
  4. Leg de carpaccio op een bord en strijk de bloedsinaasappels in met de marinade.
     
  5. Hak de pistachenoten grof, haal de pitjes uit de granaatappel en snij de munt fijn.
     
  6. Werk af met de limoenzeste, granaatappelpitjes, pistachenoten en fijngesneden munt.
     
  7. Werk af met een bolletje vanille-ijs en een cigarillo-koekje