Recept: carpaccio van citrus met vanille-ijs.

Ingrediënten: 

  • 2 Moro-bloedsinaasappels
  • 2 Tarocco-bloedsinaasappels
  • 1 granaatappel
  • 1 limoen (zeste en sap)
  • Enkele blaadjes munt
  • 3 eetl. bloemenhoning
  • 2 eetl. water
  • Verse gember
  • Pistachenoten
  • Vanille-ijs Jitsk
  • Cigarillo Casa Eceiza

Aan de slag: 

  1. Rasp een 2 cm. gember en rasp de zeste van 1 limoen, en pers de limoen uit in een kommetje.
     
  2. De marinade: Meng 3 eetlepels honing, 2 eetlepels water en het sap van een limoen met de gemberrasp en laat 1 uur trekken.
     
  3. Schil de bloedsinaasappels en snij in fijne plakjes.
     
  4. Leg de carpaccio op een bord en strijk de bloedsinaasappels in met de marinade.
     
  5. Hak de pistachenoten grof, haal de pitjes uit de granaatappel en snij de munt fijn.
     
  6. Werk af met de limoenzeste, granaatappelpitjes, pistachenoten en fijngesneden munt.
     
  7. Werk af met een bolletje vanille-ijs en een cigarillo-koekje

Ingrediënten

Voeg Granaatappel toe aan favorieten
Granaatappel
Granaatappel ± 417 gr 950/kg € 9,50 / kg
Granaatappel
Voeg Limoen toe aan favorieten
Limoen
Limoen ± 80 gr 980/kg € 9,80 / kg
Limoen
Voeg Bloemenhoning uit Overijse 500g toe aan favorieten
Bloemenhoning uit Overijse 500g
Bloemenhoning uit Overijse 500g 500 gr 1600/stuk € 32,00 / kg
Bloemenhoning uit Overijse 500g
Voeg Gember toe aan favorieten
Gember
Gember ± 100 gr 1420/kg € 14,20 / kg
Gember
Voeg Pistachenoten geroosterd met schaal toe aan favorieten
Pistachenoten geroosterd met schaal
Pistachenoten geroosterd met schaal ± 100 gr 4400/kg € 44,00 / kg
Pistachenoten geroosterd met schaal
Voeg Roomijs vanille (1100ml) toe aan favorieten
Roomijs vanille (1100ml)
Roomijs vanille (1100ml) 1100 ml 1750/stuk € 15,91 / l
Enkel voor afhaling, geen aanhuislevering
Roomijs vanille (1100ml)
Voeg Cigarillo Casa Eceiza 160g toe aan favorieten
Cigarillo Casa Eceiza 160g
Cigarillo Casa Eceiza 160g 160 gr 890/stuk € 55,63 / kg
Cigarillo Casa Eceiza 160g