Bereidingstip voor de verse pasta of ravioli van Pastati

De verse pasta / ravioli is eenvoudig klaar te maken:

  1. Zet een brede kom met water op het vuur (1 L / 100 g pasta) en voeg voldoende zout toe.
     
  2. Doe de pasta/ ravioli's in het water en roer voorzichtig.
     
  3. Na ongeveer 2 à 3 minuren is de pasta klaar, de ravioli's komen boven drijven
     
  4. Intussen heb je de saus opgewarmd op een laag vuurtje in een platte, brede kom. Indien de saus de neiging heeft te schiften, een beetje water toevoegen om weer te binden. 
     
  5. Neem de ravioli uit het water met een schuimspaan en roer ze onmiddellijk onder de saus, de pasta heeft nu de kans om de saus op te nemen. Indien de saus te dik is voeg een beetje extra kookvocht toe bij de saus. 

PS:
Verse pasta kan perfect ingevroren worden, bij het bereiden is ontdooien niet nodig!