Gerijpt vlees van bij CRU.
  1. Breng het vlees op kamertemperatuur en haal het een half uur voor het bereiden uit de koelkast (indien van heel koud naar heel warm schrikt het vlees waardoor het minder mals wordt).
     
  2. Plaats het vlees een uurtje in de oven op 50 °C (het vlees kan vanbinnen al opwarmen waardoor het eenvoudiger is om het bleu of saignant te bakken).
     
  3. Kruid met grof zeezout en peper, en masseer het vlees in met de kruiden.
     
  4. In de pan: Schroei dicht in een pan met boter.
     
  5. Op de BBQ: Leg het vlees een 3 à 4-tal minuutjes op de grill aan beide kanten.
     
  6. Zit er een been aan het vlees?
    Haal het been eraf en leg elke kant nog 30 seconden op de grill.
     
  7. Haal van het vuur, bedek het vlees met aluminiumfolie en laat 5 à 7 minuutjes rusten.
     
  8. Snij aan en werk nog wat af met fleur de sel.
     

Bleu gebakken?
Dan heeft je vlees een kerntemperatuur van 48 graden.

Liever saignant?
Dan heeft je vlees een kerntemperatuur van 52 graden.

Voeg Gerijpt voor een intense smaak toe aan favorieten
Gerijpt voor een intense smaak
Beenhouwerij en poelier

Gerijpt voor een intense smaak

Lees meer
Lees meer