Belgische mosselen met venkel en Pastis van De Cort

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 kg Belgische mosselen
  • 1 venkel
  • 1 ui
  • 2 eetl. Pastis van De Cort
  • 200 ml volle room Baliehof
  • 2 eidooiers
  • 15 g hoeveboter
  • Verse dragon
  • Verse peterselie
  • Peper en zout

Aan de slag:

  1. Versnipper de ui en snij de venkel in kleine stukjes.
     
  2. Doe boter in een (mossel)pot en fruit de ui en venkel.
    Blus vervolgens met de Pastis van De Cort en voeg de Belgische mosselen toe.
    Zet het deksel op de pot en laat op het vuur staan tot alle mosselen open zijn.
     
  3. Schep de mosselen uit de kookpot en laat het kookvocht inkoken.
    Voeg de Baliehof-room toe en laat verder inkoken.
    Meng tot slot de eidooiers erdoor en breng op smaak met verse dragon, peper en zout.
     
  4. Schep de mosselen terug in de pot en schud een paar keer op.
     
  5. Werk af met verse peterselie.