Mosselen met Think Tomato Basilicum

Recept: Belgische mosselen met Think Tomato Basilicum

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 kg mosselen
  • 2 bokalen Think Tomato basilicum
  • 1 à 2 venkels
  • 2 dl droge witte wijn 
  • Bladpeterselie 
  • Tarwe Cru-brood
  • Olijfolie 
  • Peper & zout

Aan de slag:

  1. Laat de mosselen even weken in gezouten water.
     
  2. Was en snij de venkel in schijfjes. 
     
  3. Stoof de venkel in een scheutje olijfolie, kruid met peper en zout.
     
  4. Giet de mosselen af, laat even uitlekken. 
     
  5. Voeg de mosselen toe aan de gestoofde venkel.
     
  6. Blus met de witte wijn.
     
  7. Laat het geheel 3 minuten sudderen op een middelmatig vuur, roer regelmatig om.
     
  8. Voeg de potten Think Tomato toe. 
     
  9. Sluit het deksel en laat sudderen gedurende 5 minuten, tot de mosselen mooi open zijn gegaan. 
     

Serveer met brood en werk af met bladpeterselie naar keuze.