Belgische mosselen ‘Entre-Deux-Moules’ met schuimwijn van Entre-Deux-Monts

Recept: Belgische mosselen ‘Entre-Deux-Moules

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 4 kg mosselen
  • 4 dl Wiscoutre van Entre-Deux-Monts
  • 250 gr boter
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 6 steeltjes witte selder
  • Verse peterselie naar smaak
  • 2 afgestreken theel. gedroogde tijm

Aan de slag: 

  1. Snij de groenten (selder en ui) fijn en pers de look.
    Stoof aan in wat boter.
     
  2. Blus met de Wiscoutre-schuimwijn.
     
  3. Spoel de mosselen af en voeg toe aan de pot.
     
  4. Hak de peterselie grof en voeg samen met de tijm bij de mosselen.
     
  5. Voeg blokjes koude boter toe, schud met de pot en van zodra de mosselen allemaal open zijn, kan je serveren.
     

Lekker voor erbij: verse Cru-frietjes of –baguette.

Drankentip: Wiscoutre Entre-Deux-Monts