Bananenbrood met Piemonte hazelnoten

Recept: bananenbrood

Ingrediënten (voor 1 bananenbrood):

  • 3 à 4 bananen (afhankelijk van de grootte)
  • 75 g ongezouten hoeveboter Sioen
  • 50 g hazelnoten Piemonte
  • 2 hoeve-eieren
  • 75 g blonde muscovado suiker Ilanga
  • 165 g zelfrijzende bloem (uit je voorraadkast)
  • Snuifje zout

Aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
     
  2. Pel en plet de bananen, meng vervolgens met zachte hoeveboter, hoeve-eitjes, blonde muscovado suiker en een snuifje zout.
     
  3. Voeg de bloem erbij.
    Meng het geheel goed.
     
  4. Hak de hazelnoten en voeg ze toe aan het mengsel.
     
  5. Meng nog eens goed.
     
  6. Doe het mengsel in een ingevette bakvorm en plaats 60 minuten in de oven.