Recept: gegrilde aubergine met frisse yoghurtdip.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Aubergines
  • Zout
  • Olijfolie
  • 250 g yoghurt
  • Citroensap
  • Verse munt

Aan de slag:

  1. Snij enkele aubergines in de lengte in dunne plakken.
     
  2. Verspreid de plakken op enkele borden en bestrooi royaal met zout.
     
  3. Laat nu een halfuur trekken en dep dan het zout weg.
     
  4. Bestrijk beide zijden royaal met olijfolie en laat garen op de grill. 
     
  5. Serveer met wat fleur de sel en een frisse dip: meng 250 g volle hoeveyoghurt met een scheutje olijfolie, citroensap en fijngesneden verse munt.
     
  6. Kruid met peper en zout. 

Ingrediënten

Voeg Fleur de sel Griekenland toe aan favorieten
Fleur de sel Griekenland
Fleur de sel Griekenland 100 gr 820/stuk € 8,20 / 100gr
Fleur de sel Griekenland
Voeg Messiniako extra virgin olijfolie 500ml toe aan favorieten
Messiniako extra virgin olijfolie 500ml
Messiniako extra virgin olijfolie 500ml 500 ml 1650/stuk € 33,00 / l
Messiniako extra virgin olijfolie 500ml
Voeg Yoghurt vol natuur 500 g toe aan favorieten
Yoghurt vol natuur 500 g
Yoghurt vol natuur 500 g 500 gr 250/stuk € 5,00 / kg
Yoghurt vol natuur 500 g
Voeg Citroen toe aan favorieten
Citroen
Citroen ± 200 gr 470/kg € 4,70 / kg
Citroen
Voeg Marokkaanse munt toe aan favorieten
Marokkaanse munt
Marokkaanse munt 50 gr 220/stuk € 4,40 / 100gr
Marokkaanse munt