Ingrediënten:

  • 500 g appel naar keuze 
  • 50 g Korinthische krenten
  • 50 g fijngehakte Piemontese hazelnoten -
  • 225 g tarwebloem 
  • 115 g boter 
  • 100 g Ilanga-rietsuiker
  • Mespuntje zout

 

Aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C hetelucht.
     
  2. Meng de bloem, boter (op kamertemperatuur), suiker en mespuntje zout onder elkaar tot je een kruimstructuur verkrijgt.
     
  3. Meng de rozijnen en de fijngehakte hazelnoten onder de crumble.
     
  4. Snij de appels en verwijder het klokhuis.
    Schillen mag maar hoeft niet.
    Snij ze in fijne partjes en leg ze in een ovenschaal.
     
  5. Wil je het geheel wat zoeter?
    Dan kan je er nog wat suiker over strooien.
     
  6. Bedek de appeltjes met de crumble en steek zo’n half uur in de oven.
     
  7. Kleurt de crumble goudbruin?
    Dan is hij klaar!
     
  8. Serveer lauw.
     

Afwerken kan met een bolletje vanille-ijs, wat opgeklopte room, plattekaas of yoghurt!

 

Ingrediënten

Voeg Appel Rosine toe aan favorieten
Appel Rosine
Appel Rosine ± 350 gr 390/kg € 3,90 / kg
Appel Rosine
Voeg Korinthische krenten 250 gr toe aan favorieten
Korinthische krenten 250 gr
Korinthische krenten 250 gr 250 gr 380/stuk € 15,20 / kg
Korinthische krenten 250 gr
Voeg Hazelnoten-Nocciola Tostata Piemonte 200g toe aan favorieten
Hazelnoten-Nocciola Tostata Piemonte 200g
Hazelnoten-Nocciola Tostata Piemonte 200g 200 gr 890/stuk € 44,50 / kg
Hazelnoten-Nocciola Tostata Piemonte 200g
Voeg Tarwebloem T65 Molensteen 1kg toe aan favorieten
Tarwebloem T65 Molensteen 1kg
Tarwebloem T65 Molensteen 1kg 1000 gr 370/stuk € 3,70 / kg
Tarwebloem T65 Molensteen 1kg
Voeg Hoeveboter 250 g toe aan favorieten
Hoeveboter 250 g
Hoeveboter 250 g 250 gr 390/stuk € 15,60 / kg
Hoeveboter 250 g
Voeg Fleur de sel Griekenland toe aan favorieten
Fleur de sel Griekenland
Fleur de sel Griekenland 100 gr 820/stuk € 8,20 / 100gr
Fleur de sel Griekenland